Er du ikke til kabler, er en trådløs oplader til din mobil eller din tablet en praktisk samt funktionel løsning. Og ikke mindst får du også stor ydeevne og et produkt med god holdbarhed.
Slip for kabler
De trådløse opladere til mobiltelefoner har det åbenlyse fortrin, at man undgår bøvlet med at fumle med kabler. Du slipper altså for at komme til at skade kablet, når du hiver det op af tasken eller kommer til at hive lidt meget i din smartphone, så stikker ryger ud eller kablet tager skade. Det er ikke fordi, der er noget i vejen med kabler, og fordelen ved kabler er især, at du undgår at der er stråling i luften, og at den elektriske energi i stedet ledes indeni kablet.
Alligevel er den trådløse revolution kommet ind på rigtig mange felter i vores liv og det ledningsfrie gør både flere ting nemmere og stuen pænere. Kabler er jo bare ikke særlig pæne at se på.
Intet under at trådløse opladere er blevet populære igennem de senere år. Udover at du med de trådløse opladere slipper for kabler er der flere parametre, der gør trådløse opladere attraktive i forhold til de almindelige opladere.
Mere frihed i opladningen
En af de andre fordele ved den trådløse oplader er, at det heller ikke er et problem, hvis du eksempelvis har et mobilcover, der dækker opladerindgangen. Og ikke mindst, hvis du bruger din telefon imens den oplader, så kan du måske foretrække at telefonen er enten
liggende og stående alt efter både personlig præference, men også afhængig af hvilken funktion du bruger. Nogle trådløse opladere kan både oplade liggende og stående.
Hvordan virker trådløs opladning (Lær hvordan Qi fungerer)
Når du lærer begrebet trådløs opladning at kende, så vil nogen måske spørge sig selv om, hvordan det rent teknisk virker.
Qi er den teknologi, der gør trådløs opladning mulig, så vil vi lige kort beskrive.
Ved hjælp af elektromagnetisk induktion, gør Qi det muligt at oplade eksempelvis sin smartphone eller tablet ved lave spændinger. Brug af teknologien foregår ved, at du trådløst oplader din enhed ved at du lægger din enhed op mod Qi-opladeren. Qi teknologien er under udvikling, men som det er nu fungerer Qi ikke, hvis enhed og oplader har mere end fire centimeters afstand til hinanden.
Man skal vide, at det ikke er alle elektroniske produkter, man kan oplade med en Qi-oplader. Det er dog noget man ofte vil kunne læse om på produktet, og hvis dette ikke er muligt at få afklaring på, må man spørge en forhandler af det produkt man har eller påtænker at få.
Hvor stammer teknologien fra?
Tilbage i 1896 eksperimenterede fysiker og opfinder Nikola Tesla med kreering af den trådløse opladning. Tesla forsøgte sig med at skabe en dampdrevet oscillator, hvor formålet var et de mekaniske svingninger skulle omdannes til elektrisk strøm.
Oscillatoren som Nikola Tesla opfandt fok også navnet “jordskælvsgeneratoren”. Det øgenavnet dækker, at flere naboer tilkaldte politiet, fordi Nikola foretog forsøg med ”jordskælvsgeneratoren. Tesla prøvede på at anvende jordens energi til at sende energi fra et sted til et andet.
Den trådløse opladning har dog i midlertidig udviklet sig meget, siden Nikola Teslas første eksperimenter med det. Det er via Tesla derfor ikke en ny ting, men det er stadig et felt, som udvikler sig utrolig meget den dag i dag.
Qi blev introduceret første gang i 2009. Her blev teknologien introduceret, som en opladningsmetode, der var blevet udviklet af Wireless Power Consortium. Disse ting betragtes i dag, som standarden for trådløs opladning.
Skriv et svar